Didactief zet digitale geletterdheid op de schoolagenda


Het onderwijsvakblad Didactief heeft een themanummer uitgebracht over digitale geletterdheid. Het geeft een breed perspectief op wetenschappelijke inzichten en praktijkvoorbeelden rond dit thema.

In het magazine vertelt Vanessa Lambrecht, programmamanager van het Expertisepunt digitale geletterdheid, hoe het expertisepunt scholen ondersteunt bij het geven van onderwijs in digitale geletterdheid. “Op de website willen we informeren, inspireren en verbinden. Daarnaast is er een loket voor vraagbeantwoording en gaan we bijeenkomsten en webinars organiseren.” Ze legt uit dat digitale geletterdheid niet per se een vak is, maar dat de leerdomeinen vakoverstijgend in de lessen verwerkt kunnen worden. Daarover worden op de website van het Expertisepunt digitale geletterdheid mooie praktijkverhalen verzameld.

Antwoorden van experts

Verder in de special van Didactief: experts geven antwoord op de vraag hoe je goed lesgeeft met de inzet van ict. Plus een kijkje in de klas van leraar Jacqueline de Jong, die haar kleuters op een laagdrempelige manier laat programmeren met Beebots. Ze koppelt het aan vakken als woordenschat en rekenen. ‘De kinderen vinden het hartstikke leuk en je kunt de Beebot-mat vullen met plaatjes bij het thema waar je aan werkt.’

Lees meer in de Didactief special