Essaybundel 'Kinderrechten in de digitale wereld'


Hoe beschermen we de rechten van kinderen in een digitale wereld? Over die vraag buigen verschillende experts zich in de essaybundel ‘Kinderrechten in de digitale wereld’. De essays zijn gepubliceerd door UNICEF Nederland, de Universiteit Leiden en Kennisnet. De presentatie van de essaybundel vond plaats tijdens een symposium op 6 februari (Safer Internet Day).

Tijdens het symposium ‘Kinderrechten in de digitale wereld’ in Beeld & Geluid in Den Haag bespraken experts als Patti Valkenburg (universiteitshoogleraar Media, Jeugd en Samenleving), Alexander van Deursen (professor Digitale Ongelijkheid) en Simone van der Hof (hoogleraar Recht en Digitale Technologie) de mentale impact van de digitale wereld, de vaardigheden die nodig zijn in de digitale wereld en hoe kinderen te beschermen in de digitale wereld. Remco Pijpers, strategisch adviseur Digitale Geletterdheid bij Kennisnet, leidde de panelgesprekken.

Na afloop werd de essaybundel ‘Kinderrechten in de digitale wereld’ aangeboden aan de staatssecretaris Digitalisering, Alexandra van Huffelen. De essays gaan dieper in op de vraag hoe we de rechten van kinderen kunnen beschermen in een digitale wereld, zodat deze wereld toegankelijk, veilig en rechtvaardig wordt voor kinderen. In de bundel is aandacht voor onderwerpen als leeftijdsverificatie, schadelijke content, het versterken van digitale vaardigheden en het voorlichten en informeren van ouders.

Ook benieuwd naar de essaybundel? Ga naar Kinderrechten noodzakelijk in digitale wereld van UNICEF.