Maand van de AI in het onderwijs


Juni is uitgeroepen tot de maand van artificiële intelligence (AI) in het onderwijs. Met door het hele land webinars, workshops en lezingen voor en door onderwijsprofessionals om samen kennis en expertise te delen en de mogelijkheden van AI in het onderwijs te verkennen. Een kleine greep uit het aanbod.

Kennisnet organiseert op vier locaties in Nederland een workshop over de toekomst van generatieve AI in het onderwijs voor professionals in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs. Op 12, 13 en 14 juni is er bij TU Twente een hackathon voor alle professionals die willen leren hoe je AI (optimaal) inzet in het onderwijs. Op 13 juni geven experts van Cito antwoord op de vraag in hoeverre AI eindexamens kan nakijken.

3 webinars uitgelicht

Rondom AI in het onderwijs spelen ook veel ethische kwesties. Het Nationaal Onderwijslab AI van de Radboud Universiteit (NOLAI) organiseert op 18 juni een webinar waarin experts hier dieper op ingaan. Op 20 juni is er nog een webinar van NOLAI, over pedagogiek, didactiek en AI. En hoe houd je digitale autonomie in het onderwijs ten tijde van AI? Daarover gaat het webinar van Kennisnet en Universiteit Utrecht op 25 juni.

Meer informatie en deelnemen? Vind hier het volledige onderwijsprogramma van de Maand van AI in het onderwijs.


de maand van AI in het onderwijs