Podcasttip over AI in het onderwijs


De kracht van onderwijs is een podcast waarin Rob Neutings van Curio elke aflevering mensen spreekt die een belangrijke impact hebben op het onderwijs. In juni, tijdens de maand van AI in het onderwijs, schuift NOLAI-directeur Inge Molenaar aan.

NOLAI is het Nationaal Onderwijslab AI. Binnen dit lab werken wetenschappers en bedrijven samen met het primair, voortgezet en speciaal onderwijs aan slimme technologie in de klas. Welke kansen en risico’s brengt AI in het onderwijs met zich mee? NOLAI onderzoekt het en ontwikkelt betrouwbare producten voor leraren en leerlingen.

Over Inge Molenaar

Sinds 2022 is Inge Molenaar directeur van NOLAI. In deze rol onderzoekt ze de pedagogische, maatschappelijke en sociale consequenties van intelligente digitale onderwijsinnovaties. Als universitair hoofddocent bij de Radboud Universiteit Nijmegen werkte ze mee aan veel verschillende studies over AI in het onderwijs. Ze is internationaal expert op dit gebied en weet vooral veel over de rol van technologie in leer- en onderwijsprocessen.

Beluister de aflevering van De kracht van onderwijs met Inge Molenaar vanaf 21 juni online of via je podcast-app.