Laat je horen: hoe kan het Expertisepunt digitale geletterdheid jou helpen?

Gepubliceerd op 6 september 2024

Misschien is jouw school al bezig met de implementatie van digitale geletterdheid in het curriculum, of zoek je naar manieren om het onderwijs daarin op te zetten of te verbeteren. Of je nu aan het begin staat of al gevorderd bent, jouw ervaringen zijn cruciaal voor de ontwikkeling van het Expertisepunt digitale geletterdheid. Want we willen een ondersteuningsaanbod inrichten dat goed aansluit bij de behoeften van onderwijsprofessionals. Daarom nodigt Expertisepunt digitale geletterdheid je uit voor een van de online en fysieke bijeenkomsten in september en oktober.

Als onderwijsprofessional wil je leerlingen zo goed mogelijk helpen met het verwerven van de basisvaardigheden. Veel onderwijsprofessionals hebben vragen over hoe ze digitale geletterdheid het beste kunnen vormgeven. Of je nu schoolleider, -bestuurder, leraar, coördinator of lerarenopleider bent, we vinden het belangrijk om jouw input voor het Expertisepunt digitale geletterdheid mee te nemen. Tijdens een interactief programma gaan we in gesprek, onder deskundige begeleiding van onderwijsonderzoekers. Welke vragen spelen er in jouw onderwijspraktijk? En wat heb jij nodig om jouw onderwijs te verbeteren?

Waarom deelnemen?

  • Jouw stem telt: we vinden de mening van het onderwijsveld belangrijk en nemen jouw behoeften als onderwijsprofessional serieus.
  • Actieve bijdrage aan het onderwijsveld: jouw input wordt meegenomen in de ontwikkeling van de expertisepunten die onderwijsprofessionals in heel Nederland passende ondersteuning bieden.
  • Kennisdeling: ontdek hoe andere scholen praktische invulling geven aan taalonderwijs en onderwijs in digitale geletterdheid en leer best practices van vakgenoten kennen.
  • Vergoeding: we begrijpen dat deelname tijd kost. Als dank voor je bijdrage aan de bijeenkomsten ontvang je daarom een cadeaubon van 25 euro, plus een tegemoetkoming in de reiskosten van 25 euro voor de fysieke bijeenkomsten.

Landelijk onderzoek

De bijeenkomsten maken deel uit van landelijk onderzoek naar ondersteuningsbehoeften van onderwijsprofessionals, in opdracht van het Expertisepunt digitale geletterdheid en het ministerie van OCW. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Oberon en Dialogic.

Aanmelden

Meld je aan voor de bijeenkomst die het beste bij jouw agenda past. Kun je niet deelnemen, maar wil je wel bijdragen? Meld je dan aan voor een korte digitale enquête.

Meld je aan voor een online of fysieke bijeenkomst of de enquête