Nationaal Groeifonds geeft financiële impuls aan AI-innovatie


Met de toekenning van 63 miljoen euro aan NOLAI, het nationale onderwijslab voor AI in het primair, voortgezet en gespecialiseerd onderwijs, zorgt het Nationaal Groeifonds voor voortzetting en intensivering van AI-innovaties.

Over NOLAI

De inzet van AI in het onderwijs neemt toe. AI kan het onderwijs verrijken en toegankelijker maken, als het op de juiste manier wordt ingezet. Hiervoor is het Nationaal Onderwijslab (NOLAI) opgericht, waarin het onderwijs, het bedrijfsleven en wetenschappers met elkaar samenwerken. De ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Economische Zaken en Klimaat zijn verantwoordelijk voor het project.

Lees meer over NOLAI

Productontwikkeling, samenwerking en onderzoek

De subsidie van het Nationaal Groeifonds biedt de kans om voor AI-innovatie in het onderwijs op korte termijn een stevige basis te leggen. Het toegekende bedrag wordt besteed aan de doorontwikkeling van producten, die met slimme technologieën een bijdrage leveren aan het Nederlandse onderwijs. Daarnaast maakt de financiering het mogelijk om een ontwikkelprogramma op te zetten dat bedrijven in de onderwijsmarkt een betere toegang geeft tot onderwijsprofessionals, kennis en expertise. Ook wordt een deel van het geld besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar innovaties en veranderingen die nodig zijn om een brede en duurzame implementatie van AI in het onderwijs mogelijk te maken.

Lees meer over de toegekende subsidie van het Nationaal Groeifonds