Nieuw schooljaar, nieuwe website: ontdek alles over digitale geletterdheid!

Gepubliceerd op 16 september 2024

Met de start van dit nieuwe schooljaar lanceren we ook onze vernieuwde website over digitale geletterdheid! Op expertisepuntdigitalegeletterdheid.nl vind je voortaan actuele informatie, tips en inspiratie voor het vormgeven van jouw onderwijs in digitale geletterdheid, of je nu in het funderend of gespecialiseerd onderwijs werkt, of in het mbo.

Op de website ontsluiten we betrouwbare informatie over digitale geletterdheid in het onderwijs. De bronnen die wij opnemen, zijn evidence informed, ze stellen het belang van het onderwijs voorop, ze passen bij de (concept)kerndoelen digitale geletterdheid of zijn relevant voor digitale geletterdheid in de klas en sluiten aan op het curriculum.

Expertisepuntdigitalegeletterdheid.nl is ingedeeld in de sectoren primair onderwijs, voortgezet onderwijs, gespecialiseerd onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Binnen die sectoren vind je de volgende onderwerpen:

  • Praktijk (alles voor de dagelijkse lespraktijk)
  • Leermateriaal (een overzicht van beschikbaar lesmateriaal voor digitale geletterdheid)
  • Professionalisering (om je als onderwijsprofessional verder te verdiepen)
  • Beleid & regelgeving (voor het implementeren van digitale geletterdheid in het onderwijs en het ontwikkelen van een visie hierop)
  • Onderzoek (onderzoeken over en rond digitale geletterdheid).

Daarnaast vind je uitgelichte actuele thema’s, zoals Mediawijsheid en AI.

Onder Actueel vind je nieuwsberichten over digitale geletterdheid.

Onder Agenda vind je activiteiten, evenementen en bijeenkomsten over digitale geletterdheid die relevant kunnen zijn voor het onderwijsveld.

We blijven de informatie op expertisepuntdigitalegeletterdheid.nl voortdurend updaten en aanvullen. Kijk vooral zelf eens rond. Mis je informatie, of wil je zelf een bijdrage leveren en herken je jezelf in de waarden die we hierboven hebben genoemd? Stuur ons dan een berichtje.

Wat nog meer?

Samen met de kwartiermakers Expertisepunt Taal houden we momenteel een behoeftepeiling in het veld. We horen graag wat het onderwijs nodig heeft, zodat we scholen optimaal kunnen ondersteunen bij dit nieuwe kerndoel.

Ook beantwoorden we graag vragen over digitale geletterdheid. Stel ze gerust via ons loket. We organiseren binnenkort een aantal webinars om je nog meer handvatten te bieden om aan de slag te gaan met digitale geletterdheid in het onderwijs. En we zijn aanwezig op verschillende evenementen en bijeenkomsten, zoals bij de Startbijeenkomsten van het ministerie van OCW.

Kortom, we zijn er voor je, zodat we samen digitale geletterdheid in het onderwijs een goede plek kunnen geven!

Vanessa Lambrecht
Programmamanager Expertisepunt digitale geletterdheid