Nieuwe sprekers wetenschapscolleges najaar bekend


In het najaar vervolgt het Expertisepunt digitale geletterdheid de reeks wetenschapscolleges. Ook deze keer staan onderzoek en praktijk centraal, met aandacht voor digitale inclusie, weerbaarheid en kansengelijkheid.

Drie nieuwe data, met actuele thema’s

De wetenschapscolleges zijn bedoeld voor onderwijsprofessionals die digitale geletterdheid doordacht willen integreren in hun onderwijspraktijk. Elk college bestaat uit een wetenschappelijk deel en een praktijkcollege, met voorbeelden en handvatten voor jouw onderwijs. In het najaar staan de onderstaande colleges en bijeenkomst op de planning.

15 september – Digitale inclusie

  • Alexander Smit (Rijksuniversiteit Groningen) is promovendus op het gebied van sociaal-digitale ongelijkheid. Hij gaat in op digitale inclusie.
  • In het praktijkcollege vertelt Oscar Lepoeter (hogeschooldocent digitale geletterdheid aan Hogeschool Windesheim Almere) over de digitale kloof vanuit leraar- en leerlingperspectief.

6 oktober – Digitale weerbaarheid en kansengelijkheid

  • Esther Rozendaal (professor aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) gaat in op digitale weerbaarheid.
  • In het praktijkcollege vertelt Karim Amghar (mbo-docent en auteur van het boek ‘Maar dat begrijp jij toch niet’) over kansengelijkheid.

10 november – Online bijeenkomst met beide onderzoekers

Op 10 november is er een online bijeenkomst met Alexander Smit en Esther Rozendaal, waarbij je met hen in gesprek kan gaan over hun colleges en vragen kunt stellen.

Meer informatie en aanmelden? Ga naar het agenda-item!

Het eerste college terugkijken

Heb je het eerste college over taal en lezen als fundament voor digitale geletterdheid gemist? Kijk het college terug!