Podcast over AI in het onderwijs


Wat is het?

De kracht van onderwijs is een podcast waarin Rob Neutelings van Curio mensen spreekt die een belangrijke impact hebben op het onderwijs. In deze aflevering schuift NOLAI-directeur Inge Molenaar aan. Ze praat met Rob over een AI-keurmerk voor het onderwijs, wat artificiële intelligentie (AI) betekent voor het lesgeven en hoe je het als leraar verantwoord kunt inzetten.

De afkorting NOLAI staat voor Nationaal Onderwijslab AI. Binnen dit lab werken wetenschappers en bedrijven samen met het primair, voortgezet en speciaal onderwijs aan slimme technologie in de klas. Welke kansen en risico’s brengt AI in het onderwijs met zich mee? NOLAI onderzoekt het en ontwikkelt betrouwbare producten voor leraren en leerlingen.

Hoe draagt het bij aan digitale geletterdheid?

In deze podcastaflevering zegt Inge Molenaar dat we sinds de introductie van generatieve AI (zoals ChatGPT) allemaal worden geconfronteerd met AI. Of je nou leraar, student of leerling bent. Dat betekent dat we er allemaal mee moeten leren werken en dat we in staat moeten zijn AI te kunnen monitoren en controleren, zodat we zelf de regie in handen houden.

Voor wie is het?

Voor leraren in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs.

Hoe is het in te zetten?

Deze podcast praat je bij over de stand van zaken van AI in het onderwijs. Je kunt de podcast voor jezelf beluisteren als je je in dit onderwerp wilt verdiepen. Maar het is ook een goed startpunt om met het team in gesprek te gaan over wat AI voor jullie lespraktijk betekent.

Ga naar Podcast over AI in het onderwijs